UHM… hjemmelavet Nutella uden hvede, gluten eller mælk.
Blend, blend, blend – det kan gøres meget mere fint.

Svaret på hjemmelavet Nutella / Chokoladesmørepålæg

Ca. ½ liter/500 ml.

5 dl. hasselnødder

1 ½ tsk. vaniljepulver

¾ dl. kakaopulver

1 dl. agavesirup eller ahornsirup (udelukkes ved candida)

Lidt under ½ tsk. salt

1 dl. nøddemælk, rismælk, komælk eller bare vand

Rist hasselnødderne i 10-14 minutter på svag varme. Gnub skallen af hver hasselnød med et stykke køkkenrulle, mens de stadig er lune. Der sker ikke noget, hvis nogle af skallerne bliver siddende på. Blend nødderne til en meget fin masse i en foodprocessor eller god blender. Tilsæt resten af ingredienserne og lad massen køre, til den er næsten ligeså fin som Nutella. Din foodprocessor eller blender skal kunne holde til at køre i minimum 2 minutter uden problemer.

Stevia kan bruges i stedet for agavesirup, men så skal der tilsættes 2-3 spsk. kokosolie i stedet for agavesirup.

Af stevia kan fx bruges stevia drops – bare start med 1 eller 2 dråber og smag til. Evt. den med smag af karamel eller chokolade.

Svaret på Hjemmelavet Nutella
 
Forfatter:
Til: Ca. ½ liter/500 ml.
Ingredienser
  • 5 dl. hasselnødder
  • 1 ½ tsk. vaniljepulver
  • ¾ dl. kakaopulver
  • 1 dl. agavesirup eller ahornsirup (udelukkes ved candida)
  • Lidt under ½ tsk. salt
  • 1 dl. nøddemælk, rismælk, komælk eller bare vand
Sådan gør du:
  1. Rist hasselnødderne i 10-14 minutter på svag varme. Gnub skallen af hver hasselnød med et stykke køkkenrulle. Der sker ikke noget, hvis nogle af skallerne bliver siddende på. Blend nødderne til en meget fin masse i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og lad massen køre, til den er næsten ligeså fin som Nutella. Din foodprocessor skal kunne holde til at køre i minimum 2 minutter uden problemer.
  2. Stevia kan bruges i stedet for agavesirup, men så skal der tilsættes 2-3 spsk. kokosolie i stedet for agavesirup.

 

UHM…endnu en gang!