Kagen smager lidt hen ad mazarinkage. Og så er den grøn (eller gul, rød eller blå) indvendig. En rigtig giftig sag.


Glutenfri giftkage (grøn kage)

Glutenfri, mælkefri

Bageform på 15×20 cm (eller 10 muffins)

Ingredienser

80 gram kokosolie

20 gram neutral olivenolie

100 gram Sukrin Gold eller kokospalmesukker

1 æg (eller 1 spsk. knuste chiafrø oprørt i 3 spsk. vand til tykt)

½ tsk. vaniljepulver

½ spsk. mandelessens

1 – 1 ½ dl vegetabilsk ‘mælk’

10 ml grøn frugtfarve (eller rød, gul eller blå)

1 tsk. bagepulver

105 gram glutenfrit mel (fx Doves Plain White Flour eller hjemmelavet glutenfri melblanding uden bindemidler)

¼ tsk. xanthan gum, guarkernemel* eller FiberHUSK/fintmalede loppefrøskaller

Til allersidst: 4 store stykker chokolade
Sådan gør du:

Pisk kokosolie, olivenolie og sødemiddel blødt. Tilsæt æg, vaniljepulver, og mandelessens. Bland frugtfarve og den vegetabilske ‘mælk’ sammen, og kom det i dejen. Bland mel, bagepulver og xanthan gum. Rør det i dejen til sidst.

Hæld dejen i en smurt form.

Bag kagen ved 200 grader i ca. 40 min.

Stik en ren kniv i kagen. Hvis den kommer ud ren, er kagen færdig. Ca. 100 grader i midten.

Tag kagen ud. Læg 4 store stykker chokolade på kagen og smør chokoladen ud, når den er smeltet.

Spis kagen, når den er kølet af.

Tips:
*Guarkernemel kaldes også guargummi og kan fås via helsekostbutikker som en skaffevare. Johannesbrødkernemel er også en mulighed. Eller brug 1 spsk. majsstivelse, kartoffelstivelse, tapiokastivelse eller arrowroot/pilerodsstivelse som fortyknings-/bindemiddel i stedet for 1/4 tsk. guarkernemel eller johannesbrødkernemel.

Glutenfri giftkage (grøn kage)
 
Forfatter:
Ingredienser
  • Bageform på 15x20 cm (eller 10 muffins)
  • 80 gram kokosolie
  • 20 gram neutral olivenolie
  • 100 gram Sukrin Gold eller kokospalmesukker
  • 1 æg (eller 1 spsk. knuste chiafrø oprørt i 3 spsk. vand til tykt)
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ spsk. mandelessens
  • 1 - 1 ½ dl vegetabilsk 'mælk'
  • 10 ml grøn frugtfarve (eller rød, gul eller blå)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 105 gram glutenfrit mel (fx Doves Plain White Flour eller hjemmelavet glutenfri melblanding uden bindemidler)
  • ¼ tsk. xanthan gum, guarkernemel* ellerFiberHUSK/fintmalede loppefrøskaller
  • Til allersidst: 4 store stykker chokolade
Sådan gør du:
  1. Pisk kokosolie, olivenolie og sødemiddel blødt. Tilsæt æg, vaniljepulver, og mandelessens. Bland frugtfarve og den vegetabilske 'mælk' sammen, og kom det i dejen. Bland mel, bagepulver og xanthan gum. Rør det i dejen til sidst.
  2. Hæld dejen i en smurt form.
  3. Bag kagen ved 200 grader i ca. 40 min.
  4. Stik en ren kniv i kagen. Hvis den kommer ud ren, er kagen færdig. Ca. 100 grader i midten.
  5. Tag kagen ud. Læg 4 store stykker chokolade på kagen og smør chokoladen ud, når den er smeltet.
  6. Spis kagen, når den er kølet af.

Velbekomme!