Kagen smager lidt hen ad mazarinkage. Og så er den grøn (eller gul, rød eller blå) indvendig. En rigtig giftig sag.
Glutenfri giftkage (grøn kage)
Glutenfri, mælkefri
Bageform på 15×20 cm (eller 10 muffins)
Ingredienser
80 gram kokosolie
20 gram neutral olivenolie
100 gram Sukrin Gold eller kokospalmesukker
1 æg (eller 1 spsk. knuste chiafrø oprørt i 3 spsk. vand til tykt)
½ tsk. vaniljepulver
½ spsk. mandelessens
1 – 1 ½ dl vegetabilsk ‘mælk’
10 ml grøn frugtfarve (eller rød, gul eller blå)
1 tsk. bagepulver
105 gram glutenfrit mel (fx Doves Plain White Flour eller hjemmelavet glutenfri melblanding uden bindemidler)
¼ tsk. xanthan gum, guarkernemel* eller FiberHUSK/fintmalede loppefrøskaller
Til allersidst: 4 store stykker chokolade
Sådan gør du:
Pisk kokosolie, olivenolie og sødemiddel blødt. Tilsæt æg, vaniljepulver, og mandelessens. Bland frugtfarve og den vegetabilske ‘mælk’ sammen, og kom det i dejen. Bland mel, bagepulver og xanthan gum. Rør det i dejen til sidst.
Hæld dejen i en smurt form.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 40 min.
Stik en ren kniv i kagen. Hvis den kommer ud ren, er kagen færdig. Ca. 100 grader i midten.
Tag kagen ud. Læg 4 store stykker chokolade på kagen og smør chokoladen ud, når den er smeltet.
Spis kagen, når den er kølet af.
Tips:
*Guarkernemel kaldes også guargummi og kan fås via helsekostbutikker som en skaffevare. Johannesbrødkernemel er også en mulighed. Eller brug 1 spsk. majsstivelse, kartoffelstivelse, tapiokastivelse eller arrowroot/pilerodsstivelse som fortyknings-/bindemiddel i stedet for 1/4 tsk. guarkernemel eller johannesbrødkernemel.
- Bageform på 15x20 cm (eller 10 muffins)
- 80 gram kokosolie
- 20 gram neutral olivenolie
- 100 gram Sukrin Gold eller kokospalmesukker
- 1 æg (eller 1 spsk. knuste chiafrø oprørt i 3 spsk. vand til tykt)
- ½ tsk. vaniljepulver
- ½ spsk. mandelessens
- 1 - 1 ½ dl vegetabilsk 'mælk'
- 10 ml grøn frugtfarve (eller rød, gul eller blå)
- 1 tsk. bagepulver
- 105 gram glutenfrit mel (fx Doves Plain White Flour eller hjemmelavet glutenfri melblanding uden bindemidler)
- ¼ tsk. xanthan gum, guarkernemel* ellerFiberHUSK/fintmalede loppefrøskaller
- Til allersidst: 4 store stykker chokolade
- Pisk kokosolie, olivenolie og sødemiddel blødt. Tilsæt æg, vaniljepulver, og mandelessens. Bland frugtfarve og den vegetabilske 'mælk' sammen, og kom det i dejen. Bland mel, bagepulver og xanthan gum. Rør det i dejen til sidst.
- Hæld dejen i en smurt form.
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 40 min.
- Stik en ren kniv i kagen. Hvis den kommer ud ren, er kagen færdig. Ca. 100 grader i midten.
- Tag kagen ud. Læg 4 store stykker chokolade på kagen og smør chokoladen ud, når den er smeltet.
- Spis kagen, når den er kølet af.
Velbekomme!