Denne praliné kan bruges som chokolade direkte fra fryser eller køleskab, men hvis man overtrækker pralinéen med chokoladeovertræk, får man en virkelig lækker fyldt chokolade.

Hindbær- eller lakridspraliné

Giver 15-20 stk.

Ingredienser

1 dl cashewnødder (paranødder eller mandler kan også bruges)

2 dl dadler (kan udelades på LowFODMAP eller på candidakur)

1 dl kokosolie

2 ½ spsk. kakaopulver

2 tsk. hindbærpulver eller 1 tsk. lakridspulver (lakridsekstrakt)

Sådan gør du:

Blend alle ingredienser i en foodprocessor til massen er lind. Massen er let grynet. Hæld massen op i en form eller chokoladeform, og sæt på frost. Når massen er frossen, skæres den i tern eller tages ud af formen. Dyp hindbærpralinéen i overtrækschokolade, og sæt på frost eller køl.

Overtrækschokolade

1 dl kakaosmør eller kokosolie

¾ dl kakaopulver

½ dl kokossukkersirup* (2 spsk. kokossukker + 1 spsk. vand koges sammen til en tynd sirup)

Lidt vaniljepulver

Lidt salt

Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen, og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i, samt lidt vanilje og salt.

*I stedet for kokossukkersirup kan bruges Sukrin eller Birkesød, der blendes til fint pulver i en god blender. Agavesirup eller dadelpuré kan også bruges.

Overtrækscarob

1 dl. kokosolie eller kakaosmør

¾ dl. carobpulver

¼ dl. kokossukkersirup* (2 spsk. kokossukker + 1 spsk. vand koges sammen til en tynd sirup)

Lidt vaniljepulver

Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i samt lidt vanilje.

*I stedet for kokossukkersirup kan bruges Sukrin eller Birkesød, der blendes til fint pulver i en god blender. Agavesirup eller dadelpuré kan også bruges. Carobpulver er sødt i sig selv, så sødemidlet kan udelades, hvis man ikke vil have det for sødt.

UHM.

 

Hindbær- og Lakridspraliné
 
Forfatter:
Til: Giver 15-20 stk.
Ingredienser
  • Fyld
  • 1 dl cashewnødder (paranødder eller mandler kan også bruges)
  • 2 dl dadler (kan udelades på LowFODMAP eller på candidakur)
  • 1 dl kokosolie
  • 2 ½ spsk. kakaopulver
  • 2 tsk. hindbærpulver eller 1 tsk. lakridspulver (lakridsekstrakt)
  • Overtrækschokolade
  • 1 dl kakaosmør eller kokosolie
  • ¾ dl kakaopulver
  • ½ dl kokossukkersirup* (2 spsk. kokossukker + 1 spsk. vand koges sammen til en tynd sirup)
  • Lidt vaniljepulver
  • Lidt salt
  • Overtrækscarob
  • 1 dl. kokosolie eller kakaosmør
  • ¾ dl. carobpulver
  • ¼ dl. kokossukkersirup* (2 spsk. kokossukker + 1 spsk. vand koges sammen til en tynd sirup)
  • Lidt vaniljepulver
Sådan gør du:
  1. Fyld
  2. Blend alle ingredienser i en foodprocessor til massen er lind. Massen er let grynet. Hæld massen op i en form eller chokoladeform, og sæt på frost. Når massen er frossen, skæres den i tern eller tages ud af formen. Dyp hindbærpralinéen i overtrækschokolade, og sæt på frost eller køl.
  3. Overtrækschokolade
  4. Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen, og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i, samt lidt vanilje og salt.
  5. *I stedet for kokossukkersirup kan bruges Sukrin eller Birkesød, der blendes til fint pulver i en god blender. Agavesirup eller dadelpuré kan også bruges.
  6. Overtrækscarob
  7. Smelt kakaosmørret på lav varme i en kasserolle. Tag gryden af varmen og sigt kakaopulver i. Rør kokossukkersiruppen i samt lidt vanilje.
  8. *I stedet for kokossukkersirup kan bruges Sukrin eller Birkesød, der blendes til fint pulver i en god blender. Agavesirup eller dadelpuré kan også bruges. Carobpulver er sødt i sig selv, så sødemidlet kan udelades, hvis man ikke vil have det for sødt.
  9. Overtrækscarob