Jeg lavede ‘kys’ eller marengs med kikærtevand i går. Det blev så godt, så her følger opskriften.

 

20160507_174812

Små ‘kys’ eller marengs

Til to store portioner kys på 2 bageplader (evt en portion til ‘kys’ og en portion med kakaopulver til isen, som chokolade-guf-skum)

Ingredienser

1 dl kikærtevand (må gerne være lidt tykt i det)

½ tsk. eddike

Ca. 1 ½ dl sukker

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 100 grader. 120 grader ved almindelig ovn (jeg bagte/tørrede ved almindelig ovn).

Alle instrumenter skal være rene, uden et lag af opvaskefilm. Tør evt. alle instrumenter med eddike på et stykke servietpapir eller køkkenrulle.

En røremaskine er helt klart det bedste bud her, men en elpisker fungerer også.

Hæld kikærtevandet i skålen sammen med eddike. Pisk, pisk, pisk, pisk, på fuld skrue, til det næsten står selv. Jeg lod maskinen køre i 10 minutter, før jeg hældte sukker i.

Hæld sukker i med en teske ad gangen. Hvis du rører på maskine, hæld sukker i, vent 10 sekunder, hæld sukker i, indtil cremen er så stiv, at den begynder at lave små render i strukturen og holder formen, hvis man tager lidt på en ske.

Hæld halvdelen af cremen i en frysepose eller sprøjtepose med stjerneformet tylle. Sæt som små kys på en bageplade med bagepapir.

Sæt ‘kyssene’ i ovnen, og bag i 1 time ved 100 grader varmluft eller 120 grader almindelig ovn.

Når tiden er gået, slukkes for ovnen og ‘kyssene’ står indtil ovnen er kølet ned.

Tag dem ud, lad dem stå, så bliver de sprøde.

Hvis ‘kyssene’ skal have lidt bid, skal de kun have 50 minutter i ovnen.

Når ‘kyssene’ er tørret, lægges de i en bøtte med låg, så holder de i flere dage.

Chokolade-guf-skum

Hæld 1-2 spsk. kakaopulver i resten af massen for en chokoladegufskum til is, og rør det sammen. NOM NOM NOM!

Eller hvad med 1-2 tsk. lakridspulver, eller 1-2 spsk. frysetørrede bær eller bærpulver, eller 1-2 spsk. hakket chokolade, eller ….

Velbekomme!
Ps. Jeg har ikke prøvet dette med en anden form for sukker!

 

Små 'kys' eller marengs
 
Til to store portioner kys på 2 bageplader (evt en portion til 'kys' og en portion med kakaopulver til isen, som chokolade-guf-skum)
Forfatter:
Ingredienser
  • 1 dl kikærtevand (må gerne være lidt tykt i det)
  • ½ tsk. eddike
  • Ca. 1 ½ dl sukker
Sådan gør du:
  1. Sæt ovnen på 100 grader. 120 grader ved almindelig ovn (jeg bagte/tørrede ved almindelig ovn).
  2. Alle instrumenter skal være rene, uden et lag af opvaskefilm. Tør evt. alle instrumenter med eddike på et stykke servietpapir eller køkkenrulle.
  3. En røremaskine er helt klart det bedste bud her, men en elpisker fungerer også.
  4. Hæld kikærtevandet i skålen sammen med eddike. Pisk, pisk, pisk, pisk, på fuld skrue, til det næsten står selv. Jeg lod maskinen køre i 10 minutter, før jeg hældte sukker i.
  5. Hæld sukker i med en teske ad gangen. Hvis du rører på maskine, hæld sukker i, vent 10 sekunder, hæld sukker i, indtil cremen er så stiv, at den begynder at lave små render i strukturen og holder formen, hvis man tager lidt på en ske.
  6. Hæld halvdelen af cremen i en frysepose eller sprøjtepose med stjerneformet tylle. Sæt som små kys på en bageplade med bagepapir.
  7. Sæt 'kyssene' i ovnen, og bag i 1 time ved 100 grader varmluft eller 120 grader almindelig ovn.
  8. Når tiden er gået, slukkes for ovnen og 'kyssene' står indtil ovnen er kølet ned.
  9. Tag dem ud, lad dem stå, så bliver de sprøde.
  10. Hvis 'kyssene' skal have lidt bid, skal de kun have 50 minutter i ovnen.
  11. Når 'kyssene' er tørret, lægges de i en bøtte med låg, så holder de i flere dage.