Jeg havde lyst til søde kartofler i går, og bagte dem i ovnen, hvorefter jeg spise nogle af dem med hjemmelavet mayonnaise og en skålfuld salat til. Så kom jeg i tanke om, at jeg gerne ville prøve at lave vafler med søde kartofler i. Som tænkt, så gjort.

DSC_041511

Vafler med søde kartofler

Ca. 5-6 stk.

Ingredienser

300 gram søde kartofler (efter bagning og skrælning ca. 150 gram)

2 æg

½ dl olivenolie eller smeltet kokosolie

2 dl vegetabilsk ‘mælk’

1 ½ dl rismel (kan udskiftes med glutenfrit havremel)

1 dl hirsemel eller glutenfrit havremel (kværnede havregryn fungerer fint)

1 tsk. bagepulver

¾ tsk. salt

Evt. ¼ tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Skær de søde kartofler i halve med skræl på. Bag dem i ovnen i 40-50 minutter ved 225 grader, indtil møre.

Lad dem køle lidt af, eller sæt dem i køleskabet natten over.

Tænd vaffeljernet.

Skrab kødet fra en halv sød kartoffel ud med en ske. Læg det i en skål, og mos det med en stavblender eller hæld det i en foodprocessor.

Tilsæt æg, vegetabilsk ‘mælk’ og olie. Det kan godt være, at olien klumper lidt, hvis ‘mælken’ er for kold. Rør det sammen. Rør resten af ingredienserne i dejen.

Smør vaffeljernet med kokosolie. Hæld dejen i vaffeljernet, og bag, til vaflerne er gennembagte og gyldne.

Spis med ønsket fyld.

 

Smoothie med sød kartoffel

Ingredienser

1 dl sød kartoffelmos

1 banan

1 stor appelsin

2-3 dl vegetabilsk ‘mælk’

1 spsk. cashewsmør eller andet nøddesmør efter smag

½ tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Blend alle ingredienser sammen. Nyd!

Glutenfri vafler med søde kartofler
 
Forfatter:
Til: Ca. 5-6 stk.
Ingredienser
  • 300 gram søde kartofler (efter bagning og skrælning ca. 150 gram)
  • 2 æg
  • ½ dl olivenolie eller smeltet kokosolie
  • 2 dl vegetabilsk 'mælk'
  • 1 ½ dl rismel (kan udskiftes med glutenfrit havremel)
  • 1 dl hirsemel eller glutenfrit havremel (kværnede havregryn fungerer fint)
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¾ tsk. salt
  • Evt. ¼ tsk. vaniljepulver
Sådan gør du:
  1. Skær de søde kartofler i halve med skræl på. Bag dem i ovnen i 40-50 minutter ved 225 grader, indtil møre.
  2. Lad dem køle lidt af, eller sæt dem i køleskabet natten over.
  3. Tænd vaffeljernet.
  4. Skrab kødet fra en halv sød kartoffel ud med en ske. Læg det i en skål, og mos det med en stavblender eller hæld det i en foodprocessor.
  5. Tilsæt æg, vegetabilsk 'mælk' og olie. Det kan godt være, at olien klumper lidt, hvis 'mælken' er for kold. Rør det sammen. Rør resten af ingredienserne i dejen.
  6. Smør vaffeljernet med kokosolie. Hæld dejen i vaffeljernet, og bag, til vaflerne er gennembagte og gyldne.
  7. Spis med ønsket fyld.

 

Velbekomme!