Se flere is her: Vaniljeis, jordbæris, chokoladeis, pistacieis, pebermynteis og i bogen Is og kolde desserter (uden mælk og gluten) af Karina Villumsen

Vaniljeis på to måder

Nr. 1: RAW

Til 4 personer

2 dl. cashewnødder

1 ½ dl. vand

3 spsk. agavesirup

2 tsk. vaniljepulver

2 spsk. lecithin granulat

Start først med at blende de tørre cashewnødder. Blend derefter vandet, sirup, vaniljepulver og lecithin granulatet med. Skrab eventuelt siderne ned undervejs. Frys massen ned i fire timer, men rør gerne rundt i den hvert tyvende minut, for at isen ikke bliver for hård eller danner iskrystaller.

Kilde: RawCAKE af Caroline Fibæk.

 

Nr. 2:

30 gram mandler

4 spsk. fuldkornsrismel

4 dl. vand

30 gram honning eller 15 gram agavesirup

30 gram kokosolie

2 spsk. sherry

1 tsk. vaniljepulver

½ tsk. salt

Mandler males fint i en tør blender. Rismel og vand koges i 10 minutter under omrøring. Gryden tages af kogepladen og står i få minutter. De øvrige ingredienser røres sammen med rismassen. Alt hældes i blenderen med mandlerne og blendes godt. Massen fyldes i form og fryses.

Isen skal ud fra fryseren ½ til ¾ time før servering. Kan serveres alene eller med frugter og bær. Isen kan blendes inden servering, på den måde får man ”soft Ice”.

Der kan tilsættes 3 spsk. kakao, hvis der skal laves chokoladeis.

Kilde: Mælkeallergi – Jonna Deibjerg