Der var én, som spurgte efter en opskrift på rabarbertrifli. Så her kommer den. Jeg købte nogle frosne rabarber i skiver i Irma, men det er sæson for rabarber nu.
Hvis man bruger frosne rabarber, skal de have længere tid i ovnen, før de er færdige.
Rabarbertrifli
(også kaldet grundlovsdessert)
4 personer
Rabarber
¾ kg rabarber
150 gram sukker eller 75 gram agavesirup
Evt. 2 tsk. non-oxal (kan udelades)
Skær rabarberstilkene i 2 cm lange stykker, og kom dem i et fad med sødemidlet (og evt. non-oxal).
Bag rabarberne i 20-30 minutter ved 175 grader, til de er møre.
Creme
2-4 spsk. sukker eller andet sødemiddel (mere, hvis man ønsker mere sødme)
2 æg
2 spsk. majsstivelse (Maizena)
4 dl vegetabilsk ‘mælk’
½ tsk. vaniljepulver
Pisk æg og sødemiddel godt sammen og tilsæt majsstivelse.
Varm ‘mælken’ og vaniljepulver til kogepunktet. Pisk lidt af ‘mælken’ i æggene, og hæld det hele tilbage i gryden.
Bring cremen i kog, pisk den godt, og lad den koge et par minutter, til den tykner. Afkøl cremen, mens der af og til piskes i den.
Trifli
Bagt rabarber
Creme
4-5 store makroner (evt. hjemmelavet)
3-4 spsk. sherry eller madeira
2 appelsiner, skåret i små bidder
1 dl kokoscreme (fra toppen af en dåse kokosmælk – fx økologisk fra Coop, Irma, Blue Dragon eller Santa maria – ikke light!)
Sådan gør du:
Knus makronerne groft, læg dem i en glasskål, og hæld vinen på. Pil appelsinerne, skær dem i tynde skiver på tværs, og læg dem på makronerne. Læg et par spsk. bløde rabarber på appelsinerne.
Hæld cremen over frugterne, læg evt. endnu et lag makroner over cremen og endnu et lag med appelsiner og rabarber.
Pynt med pisket kokoscreme (lidt sødemiddel og vaniljepulver kan blandes i kokoscremen).
- Rabarber
- ¾ kg rabarber
- 150 gram sukker eller 75 gram agavesirup
- Evt. 2 tsk. non-oxal (kan udelades)
- Creme
- 2-4 spsk. sukker eller andet sødemiddel (mere, hvis man ønsker mere sødme)
- 2 æg
- 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
- 4 dl vegetabilsk 'mælk'
- ½ tsk. vaniljepulver
- Trifli
- Bagt rabarber
- Creme
- 4-5 store makroner (evt. hjemmelavet)
- 3-4 spsk. sherry eller madeira
- 2 appelsiner, skåret i små bidder
- 1 dl kokoscreme (fra toppen af en dåse kokosmælk – fx økologisk fra Coop, Irma, Blue Dragon eller Santa maria – ikke light!)
- Rabarberne:
- Skær rabarberstilkene i 2 cm lange stykker, og kom dem i et fad med sødemidlet (og evt. non-oxal).
- Bag rabarberne i 20-30 minutter ved 175 grader, til de er møre.
- Creme:
- Pisk æg og sødemiddel godt sammen og tilsæt majsstivelse.
- Varm 'mælken' og vaniljepulver til kogepunktet. Pisk lidt af 'mælken' i æggene, og hæld det hele tilbage i gryden.
- Bring cremen i kog, pisk den godt, og lad den koge et par minutter, til den tykner. Afkøl cremen, mens der af og til piskes i den.
- Trifli
- Knus makronerne groft, læg dem i en glasskål, og hæld vinen på. Pil appelsinerne, skær dem i tynde skiver på tværs, og læg dem på makronerne. Læg et par spsk. bløde rabarber på appelsinerne.
- Hæld cremen over frugterne, læg evt. endnu et lag makroner over cremen og endnu et lag med appelsiner og rabarber.
- Pynt med pisket kokoscreme (lidt sødemiddel og vaniljepulver kan blandes i kokoscremen).
Velbekomme!